Пострадалите от домашно насилие ще могат да подават сигнали по всяко

...
Пострадалите от домашно насилие ще могат да подават сигнали по всяко
Коментари Харесай

Пострадалите от домашно насилие ще подават сигнали чрез мобилно приложение


Пострадалите от домашно принуждение ще могат да подават сигнали когато и да е в денонощието посредством мобилно приложение. В взаимозависимост от наличието известията ще бъдат пренасочвани към Министерство на вътрешните работи, адвокатските колегии или друга институция. Мобилното приложение ще бъде готово през ноември ще добавя Националния телефон за първична правна помощ 0700 18 250.

Това заяви държавната пресслужба, цитирайки стихотворец ангажимент от заместник-министъра на правораздаването Георги Николов по време на регулярна среща за ограниченията за битка с експанзията и насилието при премиера Николай Денков.

Екипите на районните координатори за отбрана и за предварителна защита на домашно принуждение към регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи са разширени, стана известно по време на срещата.

Тема на срещата е бил също казусът с ранните бракове. От Министерството на образованието и науката показват, че в учебните заведения се работи интензивно по въпроса, в това число с родителите. Организират се и разнообразни акции за предварителна защита на ранните бракове. Косвено по казуса работят и посредниците от екипите по механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. Психолозите и педагогическите съветници в учебните заведения също работят по тези въпроси.  

Законът за отбрана от домашното принуждение (ЗЗДН) претърпя основни промени, които ще обезпечат по-бърза и съответна поддръжка на потърпевшите, само че е извънредно значимо те да са наясно със своите права, с цел да изискват действително използване на Закона за отбрана от домашното принуждение.  
Вижте тук основните промени в Закона за отбрана от домашно насилие 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР